Tlf: +45 7623 4400 Brug for hjælp? Ring til os på +45 76 23 44 00

Ikke på lager? Bestil alligevel - Ring for leveringstid
Bestil inden kl. 15:00 og modtag næste hverdag (fredag inden kl. 14:00)
Vejen til ISO
Mette Honoré Poulsen - 11/04/18



I efteråret 2017 besluttede Cabicons ledelse at 2018, skulle være året, hvor vi skulle ISO 9001:2015 certificeres. Der har været taget tilløb til det over flere omgange, men efter at virksomheden i december 2016 flyttede til Tietgenbyen i Odense var det en kærkommen mulighed for at fokusere på, hvordan vi fremadrettet ønskede at drive virksomhed. Cabicons målsætning er:
 
  • bedre at kunne opfylde kundernes behov, krav og forventninger.
  • at udvikle virksomhedens forretningsgange, så vi altid arbejder med forbedringer og muligheder.
  • at sikre høj kvalitet i vores salgsproces.


Til at sikre dette havde virksomheden brug for et stærkt ledelsesværktøj. Det kan ISO 9001:2015 give os. En certificering der fokuserer på at skabe effektive processer i virksomheden. Kort fortalt, et kvalitetsledelsessystem til forretningsudvikling og optimering i virksomheden. Først og fremmest er ISO certificeringens mål at skabe procedurer, der sikrer vores kvalitet i vores salgsproces. Det skulle gerne tilføre stor værdi til virksomheden. Samtidigt er det efterhånden også et krav fra nogle af vores kunder, at vi har en kvalitetsledelsescertificering. Derudover skal ISO certificeringen også fungere som et signal til omverdenen, men denne del er dog sekundært.
 
Arbejdet med at gøre virksomheden klar til Stage 1 – første stadie inden den endelige certificering – gik for alvor i gang i januar måned. Lars Rasmussen og Mette Honoré Poulsen blev sendt på audit-uddannelse og Mette Honoré Poulsen efterfølgende gjort til systemansvarlig. Vi havde ligeledes tilknyttet Thomas Merrild Jensen fra firmaet merrild-jensen som ekstern konsulent til sparring, men ønskede ellers selv at udvikle systemet, da det er os selv der fremadrettet skal arbejde med systemet. Thomas har mange års erfaring med kvalitetscertificeringer og med sin baggrund fra topledelse har han været en yderst kompetent sparring, som har formået at udfordre os på ledelsessystemet. 
 
Den 5. april 2018 kom i Cabicons historie - i hvert fald for den systemansvarlige Mette Honoré Poulsen - til at stå som en mærkedag, da det var dagen, hvor selve systemet skulle vurderes om det var klar til Stage 2. Med blot enkelte undtagelser blev det godkendt og dermed kan det positive arbejde med ISO 9001:2015 fortsættes.
 
Systemet er klar til Stage 2 – som finder sted sidst i juni måned – men det er først NU, at systemet for alvor skal stå sin prøve. Alle skal nemlig bruge systemet og samtidig kunne se værdien heraf. Vi gør det ikke for systemets skyld, men for virksomhedens skyld og i dennes interesse.
 
Cabicon arbejder med hele tiden at kigge på risici og muligheder. Alle medarbejdere i virksomheden er derfor forpligtet til at ”råbe op” og reagere på opståede afvigelser og potentielle risici. Vi arbejder med løbende forbedringer, hvilket gør at vi opnår større konsistens og forhåbentlig med tiden større kundetilfredshed. Derudover arbejder vi med risikostyring, hvorved der bliver stillet krav til ledelsens engagement i kvalitetsudvikling.
 
Vi glæder os over at være kommet så godt i gang med ISO-processen og ser allerede nu stor værdi af systemet.

Tilbage til oversigten